• No products in the cart.
a
  >  Inspiratie   >  Opa K’nex zal snel zijn reuzenrad opnieuw kunnen bouwen
Opa K'nex zijn reuzenrad is gestolen in Breda

Opa K’nex zal snel zijn reuzenrad opnieuw kunnen bouwen

Foto: Omroep Brabant

Liever hadden wij deze blog begonnen met het nieuws dat Anton van der List (78) uit Breda zijn reuzenrad al terug had. Compleet, met verlichting weer in de hal van het appartementen complex. Helaas… Opa K’nex, zoals Anton zijn bijnaam is, kwam met zeer verdrietig nieuws deze week in verschillende media. In de nacht van zaterdag 9 januari op zondag 10 januari werd bij Anton zijn bijna 2 meter hoge reuzenrad gestolen. Het reuzenrad bestaat oorspronkelijk uit 8550 delen, maar Anton had deze uitgebreid met extra stenen en verlichting tot wel 10000 onderdelen. Ongekend werk van de echte liefhebber. Elk jaar zet Anton het reuzenrad in de hal van het appartementencomplex en dit jaar iets eerder voor een zieke buurvrouw. Dat maakt het verhaal alleen nog maar erger.

Crowdfund actie voor Anton

Vandaag 13 januari kregen wij vele berichten van K’nex fans en Anton liefhebbers wat er mogelijk was om hem te helpen. Het geeft wel aan hoeveel reacties deze laffe diefstal heeft opgeroepen. Als fansite hebben wij helaas geen voorraden liggen, waardoor wij niet direct konden helpen. Daarom hebben wij gekozen om direct de crowdfunding van Daan Jongen te ondersteunen. Hiermee kan op zeer korte termijn de nieuwe K’nex onderdelen worden gekocht om het reuzenrad, eventueel met hulp, snel weer in elkaar te kunnen zetten. Naast de financiele ondersteuning was Sylvana IJsselmuiden (bekend van de website Dumpert) vanaf de vroege uurtjes bezig om een heus K’nex team samen te stellen. Dit team kon dan met de K’nex aan de slag om samen met Opa K’nex zo snel mogelijk het bouwwerk weer te laten stralen. Dit keer wel met extra beveiligingsapparatuur.

In overleg met de kleinzoon van Anton is de crowdfunding van Daan Jongen inmiddels gesloten. Het streefbedrag van € 2.500 was inmiddels al 4x behaald. In combinatie met andere acties die waren opgezet is meer dan €15.000 opgehaald. Een geweldige prestatie in minder dan 24 uur door de geweldige support van jong tot oud. Hiermee kan naast een enorm reuzenrad vast ook een K’nex achtbaan, Eiffeltoren of een ander prachtig kunstwerk uit de handen van Anton worden gemaakt. Echter heeft Anton al laten weten dat na het opnieuw bouwen van zijn reuzenrad het resterend bedrag naar een goed doel gaat.

Het laatste nieuws

Wij houden deze blog bij om iedereen op de hoogte te houden van de vooruitgang. Daarbij hopen wij op de korte termijn nog meer goed nieuws te kunnen delen na deze laffe daad.

Bekijk hieronder het nieuwsbericht bij NOS JeugdJournaal

Post a Comment