• No products in the cart.
a
  >  K’NEX Kid

K’NEX Kid, speciaal voor peuters en kleuters

K’NEX is één van de populairste soorten speelgoed van de voorbije decennia. Het merk zag het levenslicht in het jaar 1989 en heeft sindsdien een niet onaanzienlijke evolutie meegemaakt. Ondanks het feit dat K’NEX altijd bijzonder populair is geweest en gebleven was er ook sprake van één klein probleem. De standaard dozen die op de markt werden gebracht bleken namelijk niet geschikt te zijn voor peuters en kleuters. Dit was vooral het gevolg van de vele kleine stukjes die er in terug te vinden waren. Gelukkig is daar ondertussen verandering in gekomen. Op deze pagina stellen we graag K’NEX Kid aan je voor. Dit is een speciale vorm van K’NEX waarbij er gebruik wordt gemaakt van grotere stukken. Op deze manier kunnen ook peuters en kleuters naar hartenlust spelen met K’NEX!

Zelfde bouwstenen maar grotere onderdelen

Je zal kunnen vaststellen dat K’NEX Kid in de basis eigenlijk gewoon hetzelfde is als de gewone K’NEX. Dit betekent dat je kind er de meest uiteenlopende zaken mee kan maken. Dit gezegd hebbende is er toch ook een belangrijk verschil tussen de verschillende K’NEX Kid sets en de standaard uitvoeringen. Het belangrijkste verschil is vooral terug te vinden in het feit dat de onderdelen een stukje groter zijn. Daarnaast is het zo dat er bij K’NEX Kid ook voor werd gekozen om bijvoorbeeld oogjes toe te voegen. Op deze manier spreekt het geheel wat meer tot de verbeelding. Het maken van leuke poppetjes en dieren behoort op deze manier bijvoorbeeld uitstekend tot de mogelijkheden.

Door de introductie van K’NEX Kid op de markt wil het merk er ook voor zorgen dat kinderen reeds van jongs af aan in contact komen met de mogelijkheden die dit merk te bieden heeft. Wanneer een kind reeds als peuter of als kleuter begint met het maken van bepaalde figuren is de kans namelijk veel groter dat hij of zij daar ook later geen probleem mee zal hebben. Zo zullen ook de wat meer uitdagende modellen geen enkel probleem vormen. Dit is voor veel ouders dan ook beslist een reden om één of meerdere van de uiterst leuke sets van K’NEX Kid in huis te halen.

Welke verschillende K’NEX Kid sets bestaan er allemaal?

Zoals je wellicht gewend bent van Knex is het zo dat er ook voor wat de Knex Kid lijn betreft een keuze kan worden gemaakt uit heel wat verschillende sets. Het ruime aanbod met deze sets zorgt er voor dat er eigenlijk voor iedereen wel wat wils in huis te halen is. Enkele voorbeelden van mogelijks interessante sets zijn de volgende:

  • K’NEX Kid Oodles Of Pals;
  • K’NEX Kid Grote Dino Set;
  • K’NEX Kid Stretchin Pals;
  • K’NEX Kid Wings & Wheels;

Net zoals de gewone sets van Knex geldt dus ook voor de collectie met Knex Kids sets dat ze bestaat uit een ongelofelijk groot aanbod aan mogelijkheden. Waar je kleine vriend of vriendin dus met andere woorden ook zin in heeft, het valt nagenoeg allemaal te maken. Eén ding staat in ieder geval vast, de tijd dat Knex alleen maar voor oudere kinderen was behoort sinds de introductie van Knex Kids op de markt duidelijk tot het verleden!

Populaire K’NEX Kid bouwsets

Andere K’NEX Kid bouwsets

Ouders en kinderen spelen samen met K’NEX Kid

K’NEX Kid is dus zeer leerzaam voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud, maar iedere leeftijd kan. Bekijk hieronder het filmpje op het kanaal van Kaylinn & Fayliene.