• No products in the cart.
a
  >  Kid   >  Bouwplezier voor meerdere kinderen met de K’NEX Klaslokaal Collectie

Bouwplezier voor meerdere kinderen met de K’NEX Klaslokaal Collectie

Door de jaren heen heeft het merk K’NEX alles in het werk gesteld om er voor te zorgen dat kinderen aan de slag konden gaan met fantastische bouwpakketten, zoals de achtbanen. In eerste instantie lag de focus daarbij wel hoofdzakelijk op wat oudere kinderen, maar daar is verandering in gebracht met de komst van onder meer de K’NEX kid lijn. De combinatie van het leuke, maar tegelijkertijd ook educatieve karakter van K’NEX heeft er voor gezorgd dat er ook in scholen heel wat interesse voor is ontstaan. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de komst van de zogenaamde K’NEX Klaslokaal collectie (K’NEX Classroom Collection). Deze collectie brengt weer heel wat verschillende nieuwe mogelijkheden en voordelen met zich mee waar we je graag in dit blogartikel kennis mee willen laten maken.

Wat is de K’NEX Klaslokaal collectie?

Door het kopen van de K’NEX Classroom Collection is het mogelijk om tot wel vijf verschillende modellen te maken. Elke keer kan je dan ook terug rekenen op een andere look! Deze set bestaat uit maar liefst 225 stukken KID K’NEX. Deze stukken zijn wat groter gemaakt waardoor ze op een veilige manier kunnen worden gebruikt door kindjes vanaf de leeftijd van drie jaar. Bovendien komen deze stukken in een handige opbergdoos die eenvoudig en netjes weg kan worden gestopt in het klaslokaal.

De aanzienlijke hoeveelheid aan KNEX stukken die je in deze opbergbox terug kan vinden zorgt er voor dat er tegelijkertijd zo’n acht à tien kinderen mee aan de slag kunnen gaan. De aanwezige voorbeeldkaarten moeten er voor zorgen dat het vrij eenvoudig mogelijk wordt om aan de slag te gaan met het nabouwen van de leuke figuren. Zoals eerder in dit blogartikel reeds aangegeven is het niet alleen maar zo dat spelen met deze fantastische KNEX onderdelen als erg leuk wordt bevonden door kindjes. Daarnaast kan er ook nog eens worden vastgesteld dat het technisch, wiskundig en bouwkundig denken stimuleert. Ook dit is een niet onbelangrijk voordeel waar steeds meer scholen terecht wel oren naar hebben.

K'nex classroom edition spelen in het klaslokaal

Eindeloos veel bouwmogelijkheden

Het aanschaffen van deze KNEX Classroom Collection zorgt er voor dat je kinderen meteen tal van verschillende creaties kan laten maken. Natuurlijk zijn er de meegeleverde instructieboekjes die hier en daar wat richtlijnen geven, maar kinderen kunnen ook gewoon zelf hun fantasie de vrije loop laten. Op deze manier zijn door de jaren heen werkelijk reeds de mooiste creaties ontstaan met KNEX. Het bouwsysteem van KNEX bestaat steeds uit kunststofstaafjes in de meest uiteenlopende kleuren die je door middel van een eenvoudig kliksysteem in elkaar kan zetten.

Het is uiteindelijk mogelijk om deze onderdelen te combineren om niet alleen voertuigen, maar ook structuren en gebouwen in elkaar te zetten. Specifiek voor deze Classroom Collection geldt evenwel dat de stukjes wat groter zijn en er wat minder ingenieuze opties aan verbonden zijn. Dat ligt uiteraard geheel in lijn met de doelgroep van het KNEX KID. In ieder geval, voor scholen die nog op zoek zijn naar een leuke en uitdagende manier voor kleine kinderen om hun technisch, wiskundig en bouwkundig denken te stimuleren kan het kopen van de KNEX Classroom Collection een absolute aanrader zijn om te overwegen.

Aanschaf van de K’NEX Classroom box

Het slechte nieuws is dat de box beperkt beschikbaar is in Nederland. De meeste webshops die de box aanboden zijn reeds uitverkocht en communiceren niet wanneer deze weer beschikbaar zal zijn. De beste mogelijkheid is om deze via Amazon.nl te kopen. K’NEX heeft een partnership met Amazon, waardoor de kans het grootst is dat de box hier op voorraad blijft. De prijs voor een doos is €85,00 waar 8-10 kinderen tegelijk mee kunnen spelen. Meer informatie kan je vinden op Amazon.nl.

Post a Comment